Kérlek támogasd a Rádiómúzeumot működtető Alapítványt
A támogatásoddal a Rádiómúzeum létezését segíted!

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

A különféle készülékek üzemeltetéséhez, vételi lehetőségük bővítéséhez, szabályozhatóságukhoz kiegészítő készülékeket, egységeket gyártottak. Ezek használhatósága többnyire készülék független volt. Legtöbb esetben a beüzemelésükhöz, üzemeltetésükhöz semmilyen szakismeretre nem volt szükség. Továbbá az amatőrök keze munkáját is itt tekinthetik meg, sok esetben gyári, de nem szériában készült berendezéseket is van szerencsém bemutatni.

A készülékek eladását sok esetben apró ajándékokkal, tárgyakkal segítették. Az adott márkát ezekkel az apróságokkal is igyekeztek népszerűsíteni. Ezeken a tárgyakon minden esetben hangsúlyozottan látható az adott gyár neve, emblémája. Ilyen tárgyakból is került már néhány a gyűjteményembe, melyeket folyamatosan be fogok mutatni, igyekszem ezekkel is megismertetni a látogatókat. Egyben kérem, hogy akinek van ilyen aprósága és tudja nélkülözni, akkor küldje el a múzeum részére, hogy ezzel is színesebbé tudjam tenni a kiállítást.

Sokan nem is tudják, hogy a hazai hőpalack gyártás is rádiógyárunkhoz, az Orionhoz köthető. Ott gyártották a különféle célokra, méretekben, kivitelben és színekben a hőpalackokat. Ezeknek "lehelet" vékony kettős falú edénye volt, amit egy vastagabb, többnyire eloxált alumínium védőedényben helyeztek el. Ezekből is sikerült néhány példányt beszerezni.

Sneakers

Kiegészítő információk